mandag 2. november 2015

Nye skøyter?



Vi nærmer oss starten på sesongen. Mange vil finne at de gamle skøytene er for små og vil se seg om etter nye. Her er litt veiledning i den forbindelse:

Radieslip av nye skøyter er viktig
Nye skøyter må settes opp på lik linje med nye ski.
Det er viktig å få RADIESLIPT skøytene og det er det ikke så mange som gjør.
En grei radie verdi for 8-9 åringer er 4 meter (se linken over for forklaring).

Torshov Sport avd. bandy/hockey (i Vogtsgt 70) kan dette og be om radieslip ved kjøp av skøyter der. Glem XXL, Gsport og andre butikker. De har ikke god nok kompetanse på skøyteslip, men velger du allikevel å kjøpe skøytene på f.eks. XXL (Ullern har avtale med XXL, si «Ullern bandy» i kassen så får du rabatt på førstegangskjøp. Etter dette så får Ullern kick-back hver gang du sier "Ullern bandy" i kassen) dra da heller til Morten Rusdal som driver onice.no på Ila/Eiksmarka. Han er en artig fyr som er verdt et besøk, sliper bl.a. for landslaget i Ishockey så dette kan han.

Adresse: Jøssingveien 66 på Eiksmarka v/Ila Landsfengsel.
OBS: Parkering skjer ved låven før de store røde garasjene. 
(Ikke følg GPS'en helt til adressen og innkjørselen, da blir det tilsnakk).

Åpningstider: Sjekk alltid først på onice.no da det kan variere, men i følge http://onice.no/apningstider/ er det stort sett:
Onsdag 1600 – 2000
Torsdag 1600 – 2000
Fredag 1600 – 1800
Lørdag 0800 – 1100

Radieslip koster 150 kr og anbefales gjort 1-2 ganger per sesong.


Bandy vs Hockey skøyter?

Her vil jeg anbefale en hockey skøyte fremfor bandy. Dette fordi hockey skøyten gir bedre stabilitet i ung alder samt at gutta har ikke stor nok leggmuskelatur til å utnytte den ekstra glideflaten til bandy jernet.

Til sist, så ønsker jeg ikke å gi noen føringer på valget av skøyter, men man får hva man betaler for. Utvalget i hockey skøyter er relativt stort, men legger man seg litt under midt-segmentet så er dette mer en godt nok.


Lykke til med kjøp av nye skøyter!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar